Myndigheter samarbetar för att underlätta för ungdomar

I mitten av februari landar broschyren "Livet efter gymnasiet" hos landets alla avgångselever i gymnasiet samt hos komvuxelever, folkhögskoleelever och värnpliktiga. Bakom broschyren står fem myndigheter som ungdomar hänvisas till i sin orientering mot vuxenlivet. Förutom broschyren finns en gemensam "kampanjwebb" för att hjälpa dessa ungdomar att hitta rätt i myndighetsdjungeln.
När ungdomar planerar för framtiden ställs ofta krav på kontakt med flera olika myndigheter. För att underlätta för dem, och även deras föräldrar, har därför Högskoleverket, Arbetsförmedlingen, CSN, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan slagit sina påsar ihop och tagit fram en broschyr och en kampanjwebb som heter "Livet efter gymnasiet".
 
— Här får man en tydlig bild över vilken myndighet som har vilken information, och var man hittar den, säger Lotta Bäcklin, informatör på Högskoleverket. Vi har också anlitat fyra skribenter som man kan följa på webbplatsen. De går eller har precis gått ut gymnasieskolan och skriver krönikor om sina funderingar efter gymnasiet och om hur de går tillväga i sina olika framtidsval. Det pågår även en tävling som uppmuntrar deltagarna att tänka framåt och skriva ner en framtidsvision.
Livet efter gymnasiet - till studera.nu

Det är andra gången som dessa myndigheter går ihop och gör en kampanj tillsammans och det kommer förhoppningsvis att bli fler framtida samarbetsprojekt.
— Vi vill ju alla nå den här målgruppen så det är en självklarhet att jobba ihop, istället för att alla gör enskilda insatser. Det blir ju också en oerhörd vinst för ungdomarna att få informationen samlad.
 
Kampanjwebben "Livet efter gymnasiet" hittar man via studera.nu och de andra myndigheternas webbplatser.
Senast uppdaterad: 2010-02-11
Kontaktperson: , e-post enligt fornamn.efternamn@hsv.se